Școala Pentru Cuplu

Bine, la școală

Cuplul, familia și școala sunt cele mai semnificative spații emoționale de creștere și evoluție a copilului, spații ale siguranței, încrederii, explorării și definirii propriei identități. Proiectul Bine, la școală este creat pentru a susține și promova sănătatea emoțională și mentală a copilului, cuplului, familiei și profesorului, cuprinzând o serie de conferințe, workshop-uri și intervenții psihologice și educaționale cu teme specifice în funcție și de nevoile școlii care găzduiește proiectul. 

Adesea, multe dintre tensiunile unui cuplu provin din divergențele de opinii privind educația copilului, iar sprijinul oferit cuplului crește semnificativ riscul distanțării și separării celor doi parteneri. Pe de altă parte, părinții și profesorii au nevoie să dezvolte o relație de încredere, siguranță și cooperare, pentru a avea o mai bună și profundă cunoaștere și înțelegere a copilului. 

Prin proiectele noastre susținem acele școli care promovează starea de bine a copiilor și încurajează evoluția și transformarea profesorilor și părinților. Sănătatea emoțională a profesorilor și părinților contează atât de mult pentru reclădirea unor relații sănătoase în comunitățile noastre și pentru dezvoltarea emoțională a copiilor.

Școala este locul unde copilul își clădește caracterul, își formează personalitatea și unde explorează cu scopul recunoașterii propriei identități. Familia, ca și școala, este acel spațiu al relațiilor în care copilul învață auto-controlul, cooperarea și compasiunea, învață și exersează iertarea și grija sănătoasă față de propriile nevoi și față de nevoile celorlalți. Susținem școala în procesul ei de transformare a relațiilor dintre adulți.